15 | 05 | 2024

YAYGIN BASINDAN ORDU’YA YOĞUN İLGİ BAŞKAN BU KEZ TRT HABER’İN KONUĞU OLDU

 

YAYGIN BASINDAN ORDU’YA YOĞUN İLGİ
 
BAŞKAN BU KEZ TRT HABER’İN KONUĞU OLDU
 
Son dönemde hayata geçirdiği yatırımlarla ve planladığı projelerle Türkiye’nin gündemine oturan Ordu, özellikle yaygın basının da dikkatini çekmeye başladı. Ulusal kanalların büyük ilgi gösterdiği Ordu’nun turizminden büyük yatırımlarına kadar birçok konu, artık ekranlarda sıkça yer buluyor.
 
Dün Habertürk televizyonunun sabah canlı yayın konuğu olan Başkan Enver Yılmaz, akşam üstüne doğru da TRT Haber’de Ordu’daki gelişim ve yatırımları değerlendirdi. TEDES’i, Karadeniz-Akdeniz Otoyolu’nu, Ordu-Giresun Havalimanı’nı ve turizmle ilgili yatırımları izleyenlerle paylaşan Başkan Yılmaz; “Ordu ilerleyen günlerde model bir il haline gelecektir” dedi.
 
“TEDES VATANDAŞLARCA KABUL GÖRDÜ”
 
TEDES Projesi’nin artık vatandaşlar tarafından kabul gördüğüne değinen Başkan Enver Yılmaz, bu uygulamanın yasal kurallar çerçevesinde kırmızı ışık ihlali ve hız limitleri konusunda önlem amaçlı olduğunu söyledi. Kurallara uymak lazım diyen Başkan Yılmaz; “Son 5 aydır ölümlü trafik kazası yok. Biz her türlü olumsuz yayına rağmen sabrettik. Sonunda Ordulu vatandaşlarımızın da bu uygulamayı sahiplenmesi ile bu proje kabul ve büyük destek gördü. Bizi şiddetle eleştiren çevre belediyeler de artık bizden bu modeli örnek almaya başladı. Her ay üç kişinin vefat ettiği bir güzergahta artık bu ölümler yaşanmıyor” diye konuştu.
 
“ORDU-GİRESUN HAVALİMANI BÖLGENİN UFKUNU AÇTI”
 
Ordu-Giresun Havalimanı’nın her iki ilin de ufkunu açtığına dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz; “Havalimanı yapılmalı, yapılmamalı sorularını Ordu 10 sene tartıştı. 22 Mayıs’ta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın katılımlarıyla hizmete açıldı. O gün bu havalimanı acaba çalışır mı diye konuşulurken, bugün artık uluslararası uçuşlara açılacak. Yaz dönemi ile burada yaşanacak yoğunluğu tahmin edebiliyorum” şeklinde konuştu.
 
“KARADENİZ-AKDENİZ OTOYOLU 1 MİLYAR LİRAYI GEÇECEK”
 
Karadeniz-Akdeniz Otoyolu’nun büyük bir proje olduğunu söyleyen Başkan Enver Yılmaz, Ordu olarak geleceğin planlamasını yaptıklarını ve altyapı hizmetlerinin eksiksiz yerine getirildiğini ifade etti. Bu yolun havalimanın ardından hizmete girmesi ile Ordu’nun geleceğe imza atacak bir il olacağının altını çizen Başkan Yılmaz; “Biz yaşanacak yoğunluğun altyapısını hazır hale getiriyoruz. Ordu, model bir il olacak. Prestij projelerimiz var. Çevre yolumuz havalimanının 3 katı maliyetli bir proje. Havalimanı 310 milyon liraya mal olurken Ordu Çevre Yolu, 1 milyar lirayı geçecek bir yatırım olacak. Çevre yolunun ilk bölümü bu yıl sonu itibarıyla açılacak” dedi. Başkan Enver Yılmaz açıklamasının devamında; “Karadeniz - Akdeniz Otoyolu Abdulhamit Han Hazretleri’nin bir projesi idi ve 1890 yılında projelendirilmişti. NATO’nun soğuk savaş döneminde çevre yolunun özellikle durdurulduğu iddia edildi. Sadece Ordu Merkez ile Mesudiye arasında 22 tane tünel yapıldı. İnşallah İç Anadolu’yu, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’yu, Akdeniz’i Ordu’ya bağlayacak bu yol çok önemli bir yatırımdır. Bu yatırımların tamamlanması ile Ordu, artık Karadeniz’in parlayan yıldızı olacak” diye konuştu.
 
“ORDU KARADENİZ’İN PARLAYAN YILDIZI OLACAK”
 
Turizm adına da önemli yatırımları hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Enver Yılmaz; “Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yüzde 98’i bitmiş bir kayak tesisi var. Burayı eksiklikler olmasın ve tam donanımlı olsun diye 1 yıl beklettik. Gelen misafirler en üst seviyede ilgi görecek. Özellikle Arap turistlerimiz büyük ilgi gösteriyor. Bu bölgede 4 ve 5 yıldızlı otellerin açılması için hazırlıklar var. Ordu ve Giresun önümüzdeki yıllarda ön plana çıkacaktır. Bu iller turizm altyapılarını çok iyi hazırlıyor. Biz yarışa geç girdik ama önde giden olacağız. Biz Ankara’dan istediğimiz her şeyi alıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın Ordu’ya büyük sempatileri var ve buraya özel ilgi göstermektedirler. Ordu, ilerleyen günlerde model bir il haline gelecektir” ifadelerini kullandı.
 
Haber kaynağı: ordu.bel.tr
 
 
 
  • brick and by windows
  • brick and by windows
  • brick and by windows
  • brick and by windows
  • brick and by windows
  • brick and by windows
  • brick and by windows
whatsapp-hatti & Duyuru Panosu

>

ÇINAR HUKUK VE ARABULUCUK BÜROSU

Menu
Arşivlenmiş İçerik
Site Giriş Bilgisi
003965240
Bugün
Dün
Bu Hafta
Geçen Hafta
Bu Ay
Geçen Ay
Tümü
464
938
2402
3952849
21037
42931
3965240

Your IP: 3.21.159.86
Server Time: 2024-05-15 13:26:59
Kimler Çevrim İçi

9 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

Son Kullanıcı
  • özcansütcü
  • admin
  • Yönetim
Önemli Linkler
Dernek Siteleri
Akkuş İlçesi Web Siteleri
Reklam verebilirsiniz-1

Reklam verebilirsiniz-2

Reklam verebilirsiniz-3

Reklam verebilirsiniz-4

Reklam verebilirsiniz-5