BU KEZ KENDİSİ HABER OLDU

 

 

TV 52’nin İstanbul Temsilcisi  Zeki Salman’ın Fatsa’da bulunan evi hırsızlar tarafından soyuldu.

Dün gece İstanbul’dan Ordu Fatsa’daki evine gelen Zeki Salman gördüğü manzara karşısında şaşırdı. Eve hırsız veya hırsızların girdiğini gören Salman hemen jandarmaya haber verdi. Eve gelen jandarma parmak izi aldı.

Bu kez kendisi habere konu olan Zeki Salman en çok takım elbisesine ve bilgisayarına üzüldüğünü söyledi.

Haber kaynağı: ordugazete.com

'40 VE ALTINDAKİ RANDIMANI DA ALACAĞIZ'

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’dan art arda fındık açıklamaları gelmeye devam ediyor. Fakıbaba bugün yaptığı açıklamada, TMO’nun 40 ve altı randıman fındığı da alacağını açıkladı.

Fakıbaba, fındıkta yeni bir düzenleme yapıldığı söyleyen, “Geldiğim günden beri etle ve fındıkla uğraşıyorum. Ben isteyerek mi uğraşıyorum? Bunların artık normal piyasada yerine oturması lazım. Fındıkla ilgili bugün yeni bir düzenleme yapıyoruz. Fındıkta 40 ve 40'ın üzerindeki randıman alınıyor. Fırsatçılar. Açık ve net konuştuğum zaman ‘sen niye böyle konuşuyorsun' diyorlar.”

Bu kararı neden aldıkları konusunda ise Fakıbaba, “Şimdi 39-38 olunca 6-7 liradan üreticinin elinden alıyorlar. Bu adam bu kadar emek vermiş, alın teri dökmüş. TMO yüzde 40'ın altında almıyor diye bu üreticinin elinden 6-7 liraya mal toplamak vicdanen senin işine geliyor mu? 7 liraya alıyor, Giresun fındığını karıştırıyor ve tekrar onu TMO'ya 10 liraya satıyor. Bugün karar aldık. Artık 40'ın altındaki randımanlı fındıkları da alacağız. Üreticinin hep yanında olacağız. Samimi ve dürüst iş adamı benim canımdır, onun yanında olacağız, üreticinin, tüketicinin, 80 milyon ailemin yanında olacağım” diye konuştu.

 

Haber kaynağı: orducu.com

1 ÇOCUK ANNESİ KADIN İNTİHAR ETTİ

1 ÇOCUK ANNESİ KADIN İNTİHAR ETTİ

Ordu’nun Fatsa ilçesinde bir çocuk annesi kadın intihar etti.

Edinilen bilgiye göre, Evkaf Mahallesi Sevinç Sokak’ta bir evde H.E.(35), henüz belirlenemeyen bir nedenle bunalıma girerek kendini astı. Eve gelen yakınları kadının cansız bedeni ile karşılaştı. Olay sonrasında 112 Acil servis ekipleri olay yerine geldi. Sağlık ekiplerinin kadının hayatını kaybettiğini tespit etmeleri üzerine olay yerine polis ekipleri ve olay yeri inceleme ekipleri çağrıldı. Kadının cansız bedeni Fatsa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Evli ve bir çocuk annesi olduğu bildirilen H.E.’nin intiharı ile ilgili soruşturma başlattı.

kaynak: haberordu.com

'HALT ETMİŞLER'

'HALT ETMİŞLER'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İtalya'da Türkiye fındığının tehlikeli ürünler listesine alınmasına sert tepki gösterdi. Bakanlar Kurulu sonrasında konuşan Kurtulmuş, “Bu haberi yapanlar, bu konuyu gündeme getirenler halt etmişlerdir.” dedi.

İtalya Ulusal Çiftçiler Konfederasyonu (Coldiretti), Türkiye fındığını ithal edilen en tehlikeli ürünler listesine koymuştu. Sektör temsilcileri tarafından 'sabotaj' olarak nitelendirilen karara Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'tan da tepki geldi.

Bakanlar kurulu toplantısından sonra açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Kurtulmuş, Türkiye fındığının kanserojen madde içerdiği yönünde haberlerle ilgili şunları söyledi:

“Bu haberi yapanlar, bu konuyu gündeme getirenler halt etmişlerdir. Türk fındığı hiçbir şekilde kanserojen olmadığı gibi hiçbir şekilde sağlığı tehdit eden bir nitelikte de değildir. Bu, Türkiye'nin uluslararası alanda, dünyadaki en büyük fındık üreticisi olmasını çekemeyenlerin ortaya çıkardığı manipülatif bir haberdir.”

kaynak:haberdu.com

19 MAYIS SALONDA KUTLANDI

19 MAYIS SALONDA KUTLANDI

 

Ordu’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı.

Sabah ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalar havanın yağmurlu olması sebebiyle Atatürk Spor Salonu’nda devam etti. Kutlamalara Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Emniyet Müdürü Caner Tayfur ve ilçe protokolü katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer, 97 yıl önce, Samsun ufuklarından doğan Milli Mücadele’nin başlangıcının ilk adımının atıldığını söyledi. Türk milletinin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Esmer, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitleri rahmetle andığını belirtti.

Konuşmanın ardından başarılı sporculara madalya takdim edildi. Öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibi gösteri sunarken, Güzel Sanatlar Lisesi müzik dinletisi gerçekleştirdi.

kaynak: haberordu.com

whatsapp-hatti & Duyuru Panosu

>

ÇINAR HUKUK VE ARABULUCUK BÜROSU

Menu
Arşivlenmiş İçerik
Site Giriş Bilgisi
003936817
Bugün
Dün
Bu Hafta
Geçen Hafta
Bu Ay
Geçen Ay
Tümü
83
1118
4174
3922503
35545
44379
3936817

Your IP: 3.138.114.94
Server Time: 2024-04-26 00:52:03
Kimler Çevrim İçi

19 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

Son Kullanıcı
  • özcansütcü
  • admin
  • Yönetim
Önemli Linkler
Dernek Siteleri
Akkuş İlçesi Web Siteleri
Reklam verebilirsiniz-1

Reklam verebilirsiniz-2

Reklam verebilirsiniz-3

Reklam verebilirsiniz-4

Reklam verebilirsiniz-5