'MALİYETİ 350 MİLYON DOLAR'

Habertürk’te canlı yayına katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Limanı, Fatsa’ya gelmesi söz konusu olan hızlı tren ve 150 yıllık proje olan Dereyolu hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Ünye Limanı hakkında da kısa bilgiler veren, Ünye Port Limanı’nın geniş çaplı tanıtımının MİPİM Fuarı’nda yapıldığını belirten Başkan Yılmaz; “MİPİM Fuarı’nda İstanbul temsil olarak en büyük, Ordu ise nüfusu en az olan Büyükşehir olmasına rağmen ikinci stand oldu. Biz artık Şampiyonlar Ligi’ne talip olan bir belediyeyiz. Ünye Port çok ciddi maliyet. Bu yatırım tüm Karadeniz ve Türk Cumhuriyetleri’ne hitap edecek. Yatırımın maliyeti 350 milyon dolar” diye konuştu.

HIZLI TREN PROJESİ’Nİ FATSA’YA KADAR GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Hükümetin Çorum - Samsun Hızlı Tren Projesi’ni hayata geçireceğini ve bu projenin Fatsa ilçesine kadar gelmesi için girişimlerin devam ettiğini ifade eden Başkan Enver Yılmaz; “ Biz bu hattı Fatsa’ya kadar getirmek istiyoruz. ARGE çalışmaları devam ediyor. Hükümetimizin bu konuda büyük bir desteği var” şeklinde konuştu.

DEREYOLU’NUN BİTİMİNE AZ KALDI

Son olarak Dereyolu Projesi’yle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Enver Yılmaz, Dereyolu Projesi’nin Abdülhamit Han’ın projesi olduğunu ve bu proje ile Karadeniz Akdeniz’e bağlanacağını, İstanbul-Antalya hattından sonra ülkede ikinci direkt hat olacağını söyledi. 2002 yılından bu yana hükümetin çok ciddi çalışma yürüttüğüne dikkat çeken Başkan Yılmaz; “Hükümet olarak 2002’den bu yana çok ciddi bir çalışma gösterdik. Ordu- Mesudiye yani Sivas bağlantısının %95’i bitti. Ulaştırma Bakanlığının verileri 2017 yılının ortasında tamamının biteceği yönünde. Bu yola çıkıldığında 6 saatte kurallara uyarak Osmaniye ve Adana’ya ulaşılıyor. Çukurova’yı, GAP’ı ve İç Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayan çok ciddi bir yatırım. Bu proje kapsamında Mesudiye Ordu güzergahında 22 tane tünel var, çoğu da bitti. 130 km olan Ordu-Mesudiye arası 70 km’ye düşüyor. % 3 eğim ile yaz, kış ve hava muhalefeti olmaksızın, Ordu ulaşımın rahat olacağı bir il oluyor. Bu bizim en önemli 3. yatırımımızdı. Milletvekili olduğum dönemde Karadeniz-Akdeniz yolunu açacağız, üniversiteyi kuracağız, havalimanını açacağız demiştik. İkisini tamamladık. Bu meşhur Dereyolu’nun bitimine çok az zaman kaldı” diye konuştu.

Haber kaynağı: orducu.com

whatsapp-hatti & Duyuru Panosu

>

ÇINAR HUKUK VE ARABULUCUK BÜROSU

Menu
Arşivlenmiş İçerik
Site Giriş Bilgisi
003943962
Bugün
Dün
Bu Hafta
Geçen Hafta
Bu Ay
Geçen Ay
Tümü
966
1270
2236
3932643
42690
44379
3943962

Your IP: 3.15.202.214
Server Time: 2024-04-30 15:03:00
Kimler Çevrim İçi

7 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

Son Kullanıcı
  • özcansütcü
  • admin
  • Yönetim
Önemli Linkler
Dernek Siteleri
Akkuş İlçesi Web Siteleri
Reklam verebilirsiniz-1

Reklam verebilirsiniz-2

Reklam verebilirsiniz-3

Reklam verebilirsiniz-4

Reklam verebilirsiniz-5