'FINDIKTA DEVLET KONTROLÜ OLMALI'

Ordu’da ve Karadeniz’de son ayların en tartışmalı konusu hiç şüphesiz fındık. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’da fındık konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ordu’da fındığın yanı sıra kivi ve bal üretiminin çok önemli bir gelir kaynağı olduğunu söyleyen Başkan Enver Yılmaz Türkiye’de fındık, bal ve kivi üretiminde birinci il olduklarına vurgu yaptı.

Sanayisi olmayan bir il olduklarını ifade eden Başkan Yılmaz; “Biz sanayisi olmayan ve tarım ağırlıklı butik bir iliz. En fazla fındığı, kiviyi ve balı üreten bir iliz. Turizm ve tarım bu ilin geleceği olacak” dedi.

FINDIKTA ALT VE ÜST LİMİTLERİ İLE DENGELEYİCİ BİR FAKTÖR OLMALI

Fındıkta devlet kontrolünün sağlanmasının gerekliliğine vurgu yapan Başkan Enver Yılmaz, son günlerde özellikle yüksek kesimlerde yağan karın fındığın yeni dönemdeki fiyatları konusunda belirleyici olacağını ve rekoltenin hala netleşmediğini söyledi.

Başkan Yılmaz konuşmasında; “Yüksek ilçelerimizde kar ve don tehlikesi var. Fındıkta devlet kilo başına 1.7 lira destek veriyor ve bir kontrol sağlamalı. Alt ve üst limitleri dengeleyici bir faktör olmalı ve bunun için ciddi çalışmalar var. Fiskobirlik’in iflasından sonra fındığa alternatif olarak kivi üretimi yaygınlaştı. Kivinin pazar sorunu yok ve bu konuda alt yapı da hazır. Kiviye geçiş olumlu oldu. Bal sektörü de Ordu’da çok yoğun. İlimizde Arıcılık Enstitüsü var ve balla ilgili çok ciddi araştırmalar var. Ordulu arıcılar tüm yurtta çok önemli bir yerdedir” dedi.

Haber kaynağı: orducu.com

whatsapp-hatti & Duyuru Panosu

>

ÇINAR HUKUK VE ARABULUCUK BÜROSU

Menu
Arşivlenmiş İçerik
Site Giriş Bilgisi
003944581
Bugün
Dün
Bu Hafta
Geçen Hafta
Bu Ay
Geçen Ay
Tümü
378
1207
2855
3932643
378
42931
3944581

Your IP: 18.216.123.120
Server Time: 2024-05-01 10:17:09
Kimler Çevrim İçi

8 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

Son Kullanıcı
  • özcansütcü
  • admin
  • Yönetim
Önemli Linkler
Dernek Siteleri
Akkuş İlçesi Web Siteleri
Reklam verebilirsiniz-1

Reklam verebilirsiniz-2

Reklam verebilirsiniz-3

Reklam verebilirsiniz-4

Reklam verebilirsiniz-5