Akkuş'ta Üç çeneli üç dilli buzağı

Ordu'nun Akkuş ilçesinde üç çenesi ve  üç dili bulunan buzağı dünyaya geldi.

Çiftçilikle uğraşan Şahin Sevinç'in ineği bir süre önce doğum yaptı.  Yeni doğan buzağının üç çenesi ve üç dili olduğunu görünce büyük şaşkınlık  yaşayan Sevinç, hayvanı Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi  Hayvan Hastanesine getirdi.

Buzağıyı muayene eden Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı  Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar  böyle bir olguya dünya literatüründe rastlanmadığını söyledi.

 

 

 

 

Buzağının, üç çenesi ve üç dili bulunduğu için annesini ememediğini  anlatan Özak, "Buzağıyı midesine saldığımız hortumla besliyoruz. Normalin dışında  üç çeneli ve üç dilli olarak doğan buzağıyı ameliyatla sağlığına kavuşturacağız.  Dünya literatüründe ilk kez böyle bir olguyla karşılaşıyoruz. Görünce çok  şaşırdık, böyle bir anomali hiç görmemiştik." ifadelerini kullandı.

Ameliyatın zor ve uzun soluklu olacağının altını çizen Özak,  "Buzağımızın genel sağlık durumu iyi. Şimdilik beslenmesini özel olarak  yapıyoruz. Fakat ameliyattan sonra kendi başına beslenebilecek. Ameliyatı,  alanında uzman iki veteriner hekim ve asistan arkadaşımla gerçekleştireceğiz.''  dedi.

Buzağının sahibi Şahin Sevinç ise ilk defa böyle bir durumla  karşılaştığını dile getirdi. Doğumun ardından buzağıyı kontrol edince çok  şaşırdığını anlatan Sevinç, "Annesini ememeyen buzağının durumuna üzüldüğüm için  hayvan hastanesine getirdim. İnşallah tedavisi başarılı olur.'' diye konuştu.

 

Haber kaynağı: milliyet.com.tr

whatsapp-hatti & Duyuru Panosu

>

ÇINAR HUKUK VE ARABULUCUK BÜROSU

Menu
Arşivlenmiş İçerik
Site Giriş Bilgisi
003943638
Bugün
Dün
Bu Hafta
Geçen Hafta
Bu Ay
Geçen Ay
Tümü
642
1270
1912
3932643
42366
44379
3943638

Your IP: 3.146.221.204
Server Time: 2024-04-30 13:14:06
Kimler Çevrim İçi

10 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

Son Kullanıcı
  • özcansütcü
  • admin
  • Yönetim
Önemli Linkler
Dernek Siteleri
Akkuş İlçesi Web Siteleri
Reklam verebilirsiniz-1

Reklam verebilirsiniz-2

Reklam verebilirsiniz-3

Reklam verebilirsiniz-4

Reklam verebilirsiniz-5