ACAR İlçe Başkanı DUMAN’a Ret Cevabı

Ramazan ACAR İlçe Başkanı Olurken

Mehmet DUMAN’a İlçe Başkanlığı İçin

Yaptığı Müracaata Divan Ret Cevabı Verdi

Tek Aday İle Kongre Yapıldı

Akkuş İlçesi İnternet Sitesi olarak bu haber ile ilgili yorumlarımızı şimdilik erteliyoruz. Sizleri Ak Parti İlçe Başkanlığı Kongresi ile ilgili olarak Ordu Gazetesi ve Ünye Kent Gazetesi internet sitelerinde yayınlanan haber ile başbaşa bırakıyoruz. Haberleri okumanızı tavsiye ederiz.

Ünye Kent Haber  İnternet Sitesi Haberi

Akkuş’ta kongre karıştı

16 Eylül 2017 Cumartesi 17:41

Ak Parti’nin Ordu’da ilk kongresini yaptığı Akkuş’ta olay çıktı. Mehmet Duman’ın listesi divan başkanı tarafından tüzüğe aykırı olduğu gerekçesiyle ret edilince arbede yaşandı.
Birlik beraberlik mesajlarının verildiği partinin ilk kongresi olaylı geçerken, yaşanan gerginliğin ardından seçime gidilerek delegeler Ramazan Acar’ın tek listeyle girdiği kongrede oy kullanma işlemini gerçekleştirdi.

Ak Parti’nin Ordu’da 6. Olağan Kongresi ilk olarak Akkuş ilçesinde yapıldı. Kongrede gündem maddeleri görüşülürken, Mevcut Başkan Ramazan Acar ve Mehmet Duman’ın listesi Divan Başkanlığına sunuldu.

 

Ramazan Acar’ın listesi Divan Başkanı Halil Öz tarafından kabul görürken, Mehmet Duman’ın listesi tüzüğün ilgili hükümlerini yerine getirmediği için reddedildi.

Kongrede son madde olan seçimlere geçilmeden önce söz isteyen Mehmet Duman’a söz hakkı verilmezken, bunun üzerine Duman mikrofonsuz konuşma yaparak listesinin ret edilmesine isyan etti. Mehmet Duman önce  sözlü olarak kongrenin geçersiz olduğunu belirtti, ardından salonda tansiyon bir anda yükseldi. Mehmet Duman protokol masasının üzerine çıkarak sesini duyurmaya çalışırken, bu sırada kendisini engelleyenlere yönelik plastik bardakta bulunan suyu fırlattı. Duman’ın konuşma yapmak için çıktığı sehpa da kırılırken partililer ve delegeler Duman’ı sakinleştirmeye çalıştı. Bir süre daha kongrenin demokratik bir şekilde gerçekleşmediğini savunan Duman, daha sonra salondan çıkarıldı.

Kongreye Ak Parti Ordu Milletvekilleri Metin Gündoğdu, Oktay Çanak ve Ergün Taşçı da katılırken, Mehmet Duman’ın konuşması öncesinde Milletvekilleri salonu terk etti.

Yaşanan gerginliğin ardından seçime gidilerek delegeler oy kullanma işlemini gerçekleştirdi.

Ak Parti’nin son kongresinde yapılan tüzük değişikliğine göre Genel Merkezin aday gösterdiği isimlerin kongrelerde aday olabileceği, Ak Parti Genel Merkezi’nin Ramazan Acar’ı sadece aday gösterdiği, başka aday göstermediği, Mehmet Duman’ın da bu nedenle aday olarak listesinin kabul edilmediği öğrenildi.

421 delegesi olan Ak Parti Akkuş ilçe teşkilatında 224 delege oy kullanırken, 2 oy geçersiz, 222 oy geçerli oldu.

Ünye KENT Haber 

 
Ordu Gazete İnternet Sitesi Haberi
AK PARTİ’DE İLÇE KONGRELERİ BAŞLADI

AK PARTİ'DE İLÇE KONGRELERİ BAŞLADI

 

 

 AK Parti’de İlçe kongreleri Akkuş’tan start aldı. Tek listeyle yapılan gidilen kongrede mevcut Başkan Ramazan Acar
 
güven tazeledi. Divana başkanlık için liste veren Mehmet Duman’ın listesi tüzüğe aykırı olduğu gerekçesiyle kabul
 
edilmedi. Listesi kabul edilmeyen Mehmet Duman salonda kısa süreli krize neden oldu.
 

Kongreye Milletvekilleri Oktay Çanak, MetinGündoğdu, Ergün Çakmak, AK parti Genel Sekreter yardımcısı Mustafa

 

Hamarat’ta katıldı.

 

224 delegenin oy kullandığı seçimlerde Ramazan Acar 222 Delegenin oyunu alarak yeniden İlçe Başkanı Seçildi


Ramazan Acar’ın Listesi şu isimlerden oluştu;


İBRAHİM DEMİR, HASAN KAZIM BIYIK ,İSMET BASMACI, YÜKSEL ORAL, EROL TONKAL,MUSTAFA EFİLOĞLU,ADİL

 

MISIRCI ,ERGÜL EFİL, İSMET EFİLOĞLU, ALİ RIZA KIYAK, MUZAFFER GÜNEY, NURCAN DEMİRCİ , ALİ ALTUN ,

 

FERİT DEMİRAL İL DELEGELİKLERİNE , RAMAZAN ACAR ,İSA DEMİRCİ ,ERGÜL EFİL ,MÜSLÜM

 

SOLAKOĞLU,İBRAHİM DEMİR,HASAN KAZIM BIYIK, İSMET BASMACI, YÜKSEL ORAL, EROL TOKNAL ,MUSTAFA

 

EFİLOĞLU ,ADİL MIRSIRCI ,İSMET EFİLOĞLU,ALİ RIZA KIYAK ,MUZAFFER GÜNEY ,ALİ ALTUN ,FERİT DEMİRAL

 

,MEHMET DEMİRCİ,ŞEREF GÜL, HÜSEYİN KOCAKOÇ, AZMİ KOCAGÖZ, HÜSEYİN TÜRK , İZZET KAŞIKÇIOĞLU,

 

HALİL ALTUN SEÇİLDİ.

 

Haber kaynağı: akkusilcesi.com

Acı olay Şeker Köseoğlu'nun cenazesi bulundu

Ordu Akkuş Salma Dağyolunda mahallesinde kaybolan Şeker Köseoğlu'nun cenazesine ulaşıldı.

yaklaşık 6 gün önce ziynet eşyası ve hayvaları ile birlikte kaybolan kaçırıldığı şüphesine varılan Şeker teyzenin cenazesine 11 Mayıs 2018 Cuma günü bulundu.

Akpınar yakınlarında ormanlık alanda bir dere kenarında köylüler tarafından bulunan ceset için jandarma ve savcılığa haber verildi ve işlemleri bekleniyor.

Dağyolu mahallemizden kaybolan Şeker Köseoğlu'nun hunharca öldürülmüş olarak Akpınar mahallemizde ormanda bulunmuştur. Günlerdir aradığımız Dağyolu köyünden Şeker KÖSEOĞLU katledilerek ormanlık bir alana atılmış olarak bulundu.

Bunları yapanlar insanlıkla alakası olmayan cani ruhlu adi insan demeye utanacağımız bu kişilerin bir an önce meydana çıkarılarak adalete teslim edilmeleri kanunların verdiği en yüksek cezayı almalarını temenni ediyoruz. Güvenlik güçleri Katil yada katilleri ortaya çıkarmak için çalışmalarına devam ediyorlar.

Haber Akkuş Ailesi olarak Şeker teyzemize Allah'tan rahmet diler, kederli ailesine, akrabalarına ve köy sakinlerine sabır, katillerin bir an önce yakalanmasını ve en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. 

 

Haber: www.haberakkus.com – özcan sütcü – 11 Mayıs 2018  / Tuncay MIHÇI

 

 

Akkuş Ziraat Başkanlığından Duyuru

ÜLKEMİZDE GÖRÜLEN COVİD-19 HASTALIĞI SEBEBİ İLE TÜRKİYE ZİRAAT ODALAR BİRLİĞİNİN 23/03/2020 TARİH VE 17 NOLU GENELGESİ İLE 25/03/2020 TARİHİNDEN İTİBAREN İKİNCİ BİR EMRE KADAR MESAİ SAATLERİ 09:00 İLE 14:00 SAATLERİ ARASI OLARAK BELİRLENMİŞTİR.

 

Haber kaynağı: Akkuş Gedikli Köyü Haber

Akkuş Belediyesine Yol Süpürme Aracı Hibe Edildi

Akkuş Belediyesine

Yol Süpürme Aracı

Hibe Edildi

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, ilçe sakinlerine müjdeli haberi verdi.

Bakanlıktan Hibe Araç                     

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Akkuş Belediyesine yüzde yüz hibe olarak yol süpürme aracıverildiğini belirten Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, aracın yakında teslim edileceğini aktardı.

Orduca

Akkuş’un Ormanları Kesilip Akkuş’tan Gidiyor

Akkuş’un Ormanları

Kesilip Akkuş’tan Gidiyor

 

Her Sene Gurbetten Akkuş İlçesine gittiğimiz zaman yeni bir orman alanına kesim girdiğini görüyoruz. Bu senede Çukurköy Mahallesi Kösekahya Semti Çamlığına kesimin girdiği gördük. Güzelim çam ağaçları kesilmişti. Yolun kenarlarında odun yapılmak üzere bekliyordu.

 

İlçe Merkezine geldiğimizde de ilk planda gördüğümüz 4 adet kamyon kesilen odunlar ile dolu vaziyette bekliyordu. Büyük ihtimalle bu odunlar Akkuş dışına gidecek gibi geliyor bize.

 

Kesim yapılan yerlerdeki köylüler ile görüşmemizde kesim işlemi yapılırken gereken titizliğin gösterilmediği dile getiriliyor. Bazı köylüler sanıldığı gibi ormanın gençleşmesi için büyüyecek ağaçları engellemesi için sık olanların alındığı işlemini tam olarak yapmadıklarını bazen sıradan kesim olduğunu açık açık söyleyen kişiler ile konuyu istişare ettik.

 

Oralarda kesim yapan kardeşim; yada sana o emri verenler siz hiç o ormanlarda ağaç diktiniz mi? hiç ormanı korudunuz mu? hazır kesmek kolay.

 

Akkuş ilçesi köylerinde köylüler Ormanı herkesten daha çok korur. Sahip çıkar. Zaten köylü ormana sahip çıkmasaydı şimdi o ormanlarda kesim yapacak ağaç bulamazdınız.

 

Birileri karar veriyor ve kesim kaçınılmaz oluyor. Bari sıradan kesim yerine uzmanların belirlediği ağaçları kesin. Büyüyecek ağaçları kesmeyin. Kestiğiniz ağaçları yolun kenarına bırakarak yolu kapatmayın. Kesim yaparken ağaçları taşırken ormana ve oradaki köylülerin arazilerine zarar vermeyin.

 

Kesim yapılan kişileri denetleyen görevliler sizlere sesleniyoruz. Kural dışı kesim yapılmasına izin vermeyin. Belirtilen ağaç dışında kesim yapanların işlerine son verin. Odun hesabı ve kantar hesabı yapmayın. Akkuş köylüleri geçmişleri bu ormanları korumuşlar biz torunlara kalmış. Ne olur fazla kesmeyin de bizlerin torunlarına orman kalsın.

 

Haksız uygulamaları görenler lütfen ilgili mercilere şikayet etsin. Şikayet sıkıntı olursa fotoğraf çekerek bize gönderin biz haber yaparız. Mail adresimiz Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

 

Akkuşun Ormanlarına yine Akkuşun Evlatları-Torunları sahip çıkacaktır. Kesim yapan kesimi yapar bir daha göremezsin. Ama Orman her zaman bize lazım. Yanlışlara göz yummayın.

 

2017  Yılı Ağustos Ayı Başlarında Çekilen Fotoğraflar aşağıdadır.

 

Haber kaynağı: akkusilcesi.com

 

 

 

 

whatsapp-hatti & Duyuru Panosu

>

ÇINAR HUKUK VE ARABULUCUK BÜROSU

Menu
Arşivlenmiş İçerik
Site Giriş Bilgisi
003937080
Bugün
Dün
Bu Hafta
Geçen Hafta
Bu Ay
Geçen Ay
Tümü
346
1118
4437
3922503
35808
44379
3937080

Your IP: 3.21.106.69
Server Time: 2024-04-26 09:42:06
Kimler Çevrim İçi

9 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

Son Kullanıcı
  • özcansütcü
  • admin
  • Yönetim
Önemli Linkler
Dernek Siteleri
Akkuş İlçesi Web Siteleri
Reklam verebilirsiniz-1

Reklam verebilirsiniz-2

Reklam verebilirsiniz-3

Reklam verebilirsiniz-4

Reklam verebilirsiniz-5