Başkan Demirci Kadınları Unutmadı

 

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara özel etkinlikler düzenledi.

Başkan Demirci ilk olarak Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila'nın da hazır bulunduğu programda, Akkuş'ta esnaflık yapan kadınlarla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda kadınların sorunlarını dinleyen Belediye Başkanı İsa Demirci, "Kadınlarımızın her zaman yanındayız, kapımız kadınlarımıza her zaman açık" diye konuştu.

Kadınlara yönelik 2. program ise öğretmen evi düğün salonunda gerçekleştirildi. Buradaki programa Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila'nın Eşi Eda Atila, Belediye Başkanı İsa Demirci'nin Eşi Emine Demirci ve Akkuşlu kadınlar katıldı.

Kadınlar salona gelişlerinde karanfillerle karşılandı.

Kadınlarla ilgili çeşitli şiirlerin okunduğu gecede ilk konuşmayı Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila'nın Eşi Eda Atila yaptı. Atila konuşmasında,"Kadının katılmadığı, kadının yok sayıldığı bir topluluğu medeniyet ölçüleri çerçevesinde değerlendirmek mümkün değildir" dedi.

Atila'nın konuşmasının ardından Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci'nin Eşi Emine Demirci söz aldı. Demirci konuşmasında, "Bugün, dünyanın pek çok ülkesinde kadınların toplumsal sorunları, çeşitli etkinliklerle dile getirilmekte ve bunların çözüm yolları üzerinde durulmaktadır. Dünya Kadınlar Günü, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilçemizde de her yıl kutlanmaktadır. Türk kadınları, 1930 yılında belediye meclislerine, 1933 yılında muhtarlığa, 1934 yılında milletvekilliğine seçme ve seçilme hakkı elde etmişlerdir. Nitekim günümüzde artık Türk kadını, sosyal hayat içinde aktif olarak yer almaya başladı. Çalışan, üreten kadınların sayısı hızla artıyor. Sadece Türkiye’de değil, Dünya’nın pek çok ülkesinde her alanda başarılı kadınlar var" dedi.

Konuşmaların ardında okunan çeşitli şiirler ve slayt gösterilerinin ardından program sona erdi.

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Haber kaynağı: akkus.bel.tr

whatsapp-hatti & Duyuru Panosu

>

ÇINAR HUKUK VE ARABULUCUK BÜROSU

Menu
Arşivlenmiş İçerik
Site Giriş Bilgisi
003950798
Bugün
Dün
Bu Hafta
Geçen Hafta
Bu Ay
Geçen Ay
Tümü
4117
1714
9072
3932643
6595
42931
3950798

Your IP: 3.133.161.153
Server Time: 2024-05-03 22:47:57
Kimler Çevrim İçi

8 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

Son Kullanıcı
  • özcansütcü
  • admin
  • Yönetim
Önemli Linkler
Dernek Siteleri
Akkuş İlçesi Web Siteleri
Reklam verebilirsiniz-1

Reklam verebilirsiniz-2

Reklam verebilirsiniz-3

Reklam verebilirsiniz-4

Reklam verebilirsiniz-5